منو اشيا عمودي
صفحه اصلي
آدرس دفتر نهاد
اخبار
اسلایدر
پایین صفحه
خدمات نهاد
دانشگاه و تشکل ها
رويدادها
لینک های مرتبط
منو
واحد های نهاد
هدر اصلی
ورود
اخبار
امکان ثبت نام جاماندگان در مراسم بیست و یکمین دوره ازدواج دانشجویی

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی، معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در نشست خبری بیست و یکمین دوره ازدواج دانشجویی که امروز در سالن اجتماعات دفتر مرکزی این نهاد برگزار شد، موضوع ازدواج را اساس یک زندگی مطلوب از دیدگاه اسلام دانست و گفت: براساس مطالعات جامعه شناسی و علوم اجتماعی تاثیر ازدواج بر شکل‌گیری یک جامعه سالم تاثیری بسیار مثبت است و با توجه به اینکه در جامعه دانشگاهی نیز با قشری مواجه هستیم که در سن 18 تا 25 سالگی در دانشگاه حضور دارند بنابراین توجه به ازدواج دانشجویی از اولویت‌های مسئولان است.

وی درادامه تصریح کرد: متاسفانه بحث ازدواج امروزه در جامعه ما با تهدیدهای اجتماعی مواجه است اما نسل مخاطب در جامعه دانشگاهی از نظر ذهنی،روانی و وجودی آمادگی بیشتری برای شروع یک زندگی مشترک مطلوب دارند و باید شرایط این افراد برای آغاز یک زندگی مطلوب در دانشگاه فراهم شود و بتوانیم ازدواج دانشجویی را به عنوان یک ازدواج آسان و کم هزینه که جزو سیاستیهای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها است را نهادینه کنیم. که البته بخش‌های دانشگاهی نظیر معاونت فرهنگی نیز لازم است در این زمینه همکاری هایی داشته باشند.

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دردانشگاه‌ها همچنین خاطر نشان کرد: مراسم ازدواج دانشجویی از سال 1384 در نهاد نمایندگی ساماندهی شد و براساس یک ارزیابی صورت گرفته از سال 84 تا سال 95 متوجه این موضوع شدیم که میزان فروپاشی خانواده هایی که در این ازدواج ها شرکت کرده‌اند، بسیار اندک است. در واقع دانشجویانی که در جشن ازدواج دانشجویی شرکت کرده‌اند موضوع طلاق در بین آنها به طرز معناداری پایین است.

موفقیت 96 درصد ازدواج‌های دانشجویی

به گفته وی مطالعات صورت گرفته در ازدواج دانشجویی در بین سالهای 84 تا 95 نشان می دهد حدود چهار درصد این ازدواجها به شکست منجر می شود و به نوعی 96 درصد ازدواج دانشجویی ازدواجهای موفقی هستند.

حجت‌الاسلام رستمی همچنین خاطر نشان کرد: شکل گیری آمادگی ذهنی و روانی، حضور در بارگاه مقدس امام رضا(ع)، ارائه خدمات مشاوره‌ای و برگزاری کارگاه‌های مهارت زندگی، نهادینه کردن فرهنگ ازدواج آسان و برخی عوامل دیگر از جمله دلایلی هستند که موجب شده ازدواج دانشجویی به عنوان یک الگوی موفق ازدواج در کشور مطرح شود و لازم است این الگو در کشور به عنوان یک الگوی موفق مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.

وی ادامه داد: ارائه آموزش ها و مشاوره های زندگی مشترک، فرهنگ سازی و تسهیل ازدواج دانشجویی و تسهیل نهادهای واسطه‌گری در بحث ازدواج دانشجویی از مهم‌ترین نقش‌هایی است که نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در بحث ازدواج دانشجویی انجام می دهد.

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها خاطر نشان کرد: در بیست و یکمین دوره ازدواج دانشجویی امسال مزدوجین دانشجویی که از  اول مهرماه 95 تا اول دی ماه 96 ازدواج کردهاآند می توانند در این طرح ثبت نام کنند. در واقع این افراد می توانند با ورود به سامانه ازدواج دانشجویی و مشاهده مدارک لازم جهت ارائه آن به دفاتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ها نظیر اوراق هویت و گواهی ازدواج می توانند در این مراسم ثبت نام کنند.

حجت‌الاسلام رستمی به جزئیات مراسم بیست و یکمین ازدواج دانشجویی اشاره کرد و گفت: در مراسم ازدواج دانشجویی امسال برنامه‌هایی را قبل از اعزام نظیر برنامه‌های مشاوره ای تحت عنوان کارگاه‌های مشاوره‌ای، مراسم بدرقه سفر و ... و همچنین مراسم همسفر تا بهشت که در آن به مدت سه روز در مشهد اقامت خواهند داشت و همچنین مراسم بعد از اقامت از مشهد برای دانشجویان برگزار خواهد شد. در واقع این دانشجویان بعد از بازگشت از مشهد دوره‌های مهارت زندگی را با حضور اساتید خبره این حوزه می گذرانند. ضمن اینکه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری بعد از آغاز دوره زندگی مشترک برنامه‌ای با عنوان "پایش زندگی" به منظور بررسی میزان موفقیت ازدواج دانشجویی برگزار خواهد کرد.

وی همچنین بر ضرورت کاهش هزینه‌ها و تسهیل ازدواج‌های دانشجویی در کشور تاکید کرد و گفت: مهمترین نیاز دانشجویان برای امر ازدواج تامین مسکن مناسب به منظور زندگی مشترک است. بنابراین اگر ساخت و افزایش خوابگاه‌های متاهلی در این زمینه مورد توجه مسئولین قرار بگیرد مطمئنا به ازاء خوابگاه‌هایی که تامین می شود، چندین برابر بر آمار ازدواج‌های دانشجویی نیز اضافه خواهد شد.

به گفته رستمی، تسهیل مقررات و قوانین آموزشی حمایتی دانشگاه ها از دانشجویان متاهل از دیگر نیازهایی است که اگر دانشگاه‌ها به این امر نظیر کاهش سنوات آموزشی بدون کاستن از استانداردهای لازم را مورد توجه قرار بدهند، مشوق خوبی برای بحث ازدواج خواهد بود.

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در خصوص زمان برگزاری بیست و یکمین مراسم ازدواج دانشجویی افزود: اولین گروه از دانشجویان مزدوج در این برنامه از سوم بهمن‌ماه با عنوان مراسم همسفر تا بهشت به مشهد اعزام خواهند شد و آخرین گروه 23 اسفند ماه به مشهد اعزام می شوند و 26 اسفند ماه این برنامه به پایان خواهد رسید.

وی با تاکید بر اینکه تاکنون 11 هزار و 500 زوج در بیست و یکمین مراسم ازدواج داشنجویی ثبت نام کردند گفت:  این ثبت نام از ا ول دی آغاز شده بود و تا 30 دی ادامه خواهد یافت. در واقع سال گذشته 29 هزار زوج در این برنامه ثبت نام کرده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: بیست و یکمین مراسم ازدواج دانشجویی در قالب 16 دوره برگزار می شود و درهر دوره دانشجویان به مدت سه روز در مشهد اقامت خواهند کرد.

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها از امکان ثبت‌نام جاماندگان شرکت در مراسم ازدواج دانشجویی در مراسم امسال خبر داد و گفت: در دوره بیستم ازدواج دانشجویی تعداد 10 هزار زوج ثبت نام کردند که این افراد موفق به حضور در جشن نشدند. این افراد می توانند در مراسم امسال شرکت کنند.

وی همچنین میزان بودجه فعالیت‌های فرهنگی در کشور را محدود ارزیابی کرد و گفت: در حال حاضر مجموع هزینه های فرهنگی در کشور کمتر از نیم درصد هزینه‌ها است و لازم است فعالیت های فرهنگی به عنوان یک سرمایه‌گذاری مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.

حجت الاسلام رستمی خاطر نشان کرد: هزینه دقیق برگزاری مراسم ازدواج دانشجویی در کشور نسبت به دوره های گذشته به کمترین رقم می‌رسد. در واقع سال گذشته کل هزینه‌های این مراسم حدود 10 میلیارد تومان بود که 6میلیارد آن هزینه اقامت 18 هزار زوج دانشجو در مشهد شد و حدود 4 میلیارد تومان نیز به دانشگاه‌ها پرداخت گردید.

وی در ادامه از افزایش 12 درصدی بودجه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت:سال گذشته تنها 70 درصد بودجه نهاد تخصیص پیدا کرده است و 30 درصد بودجه مصوب اختصاص نیافت و عمده ‌هزینه‌های برنامه‌ای نهاد در دانشگاه‌ها از مجموعه‌های بیرون تامین شد.

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در پایان خاطر نشان کرد: امسال کمتر از 60 درصد بودجه دانشگاه‌ها تخصیص پیدا کرده است در صورتی که باید این مبلغ به 67 درصد میرسید که این کمبود بودجه فعالیت های نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها را تحت الشعاع قرار داده است.

 

 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر